Friss hírek

2010.04.11. 06:26

Még a pótszék is kevés volt a Költészet Napi gálaesten

<p>Nem fértek el a pótszékek a Mûcsarnokban, annyian voltak kíváncsiak a Magyar Versmondók Egyesülete és az Elsõ Magyar Versszínház Költészet Napi gálaestjére szombaton. Sokan csak a külsõ teremben és a büfében tudták végighallgatni a mûsort. Az elõadók a klasszikus versmondás mellett verszenével, elõadóesttel és performansszal is ünnepelték a költészetet.</p>

A "Nincs más választás!" nevet viselõ gálaesten fellépett többek között Körtvélyessy Zsolt és Bakos-Kiss Gábor színmûvész, Mohai Gábor és Kádek Heny elõadók, a 7határ együttes, Turczi István József Attila-díjas költõ, Takátsné Földi Zsuzsanna, a Budapesti Versmondó Klub nagyothalló tagjainak egyike, Kenesei-Holics Réka, a Kaleidoszkóp VersFesztivál 2009-es díjazottja és több fiatal versmondó.

A Költészet Napi gálaesten több elismerést is átadtak. Magiszter Versmondó diplomát kapott Rékai Nándor színmûvész, Aradi Balázs versmondó, Mach András versmondó és Hajvert Ákos, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke. VersGondnok elismerést vehetett át Veréb Csaba és Halász György grafikus, Ki viszi át a szerelmet díjat kapott Konrád Antal színmûvész, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, és Káelné Kovács Rita, Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület elnöke. A költészet, a versmondó elõadómûvészet és a versszínházi mûfaj népszerûsítéséért a Verskultúra Lovagja címet adományozták Tóth Zsuzsanna elõadómûvésznek és a Magyar Mûvelõdési Intézet és Képzõmûvészeti Lektorátusnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!