Friss hírek

2010.04.06. 05:46

Mától az autósok is birtokba vehetik a felújított Belváros egy részét - forgalmi változások

<p>Keddtõl használhatják az autósok is a Belváros új fõutcája terv részeként az elmúlt idõszakban felújított és a gyalogosoknak hétfõn átadott területet a fõváros V. kerületében. Új forgalmi rend lép azonban életbe, nem mindenhová lehet behajtani kocsival és más forgalmi változásokra is számítaniuk kell a sofõröknek.</p>

A Belváros új fõutcája projekt internetes oldala részletesen tájékoztat a felújított rész használatba vételérõl. A tájékoztatás szerint az új forgalmi rend keddtõl érvényes.

A legtöbb változás a Kálvin tér és az Egyetem tér környékén, az Erzsébet térnél és a Szabadság tér déli részén lesz. A felújított részek a célforgalom számára lesznek elérhetõek, az Egyetem tér kivételével. A változtatások célja, hogy a belváros belsõ részei mentesüljenek az ott naponta áthaladó 13 ezer autó okozta zaj- és környezeti ártalomtól.

A projekt internetes oldala, a www.belvarosujfoutcaja.hu részletes térképpel és videókkal tájékoztat arról a 17 leggyakoribb útvonalról, amely a megváltozott forgalmi rendû területeken halad keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!