Friss hírek

2010.04.08. 21:31

Már csak a budapesti vontatási központtal kell megegyeznie a MÁV-Trakciónak, hogy ne legyen sztrájk

<p>Részleges sikerrel zárult a MÁV-Trakció és a Mozdonyvezetõk Szakszervezetének (MOSZ) csütörtöki tárgyalása: egy kivételével már az összes vontatási központtal sikerült megállapodni a kollektív szerzõdés helyi függelékérõl. Budapesten péntek reggel 9-kor folytatódnak az egyeztetések, de itt is közel van a megegyezés - közölte a MÁV-Trakció csütörtök este. Ha sikerül megállapodni, akkor elmarad a szombatra tervezett sztrájk a vasúton.</p>

A csütörtöki tárgyalási napon a miskolci, a debreceni és a szombathelyi vontatási központtal is megállapodott a MÁV-Trakció a kollektív szerzõdés helyi függelékérõl - közölte a társaság. A szegedi központtal már március 5-én megállapodott a szervezet, de a MOSZ módosításokat kért, amirõl ugyancsak sikerült megegyezni. Pécsett április 2-án kötöttek megállapodást, így már csak a budapesti vontatási központtal vannak lezáratlan kérdések. A MÁV-Trakció szerint itt is komoly esély van a pénteki egyezségre.

A Mozdonyvezetõk Szakszervezete kedden jelentette be, hogy szombaton reggel 8 és délután 2 óra között sztrájkba lépnek, ha legkésõbb péntekig nem jön létre a megállapodás a kollektív szerzõdés helyi függelékei kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!