Friss hírek

2010.04.10. 08:36

Ma van a Gyermekvasút Napja

<p>Szombaton van a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Napja. Az egykori úttörõvasutat 1948. április 11-én kezdték el építeni, és minden évben április második szombatján emlékeznek meg errõl. Idén az érdeklõdõk utazhatnak egy gõzvontatású nosztalgia különvonattal, de a szervezõk egyéb programokkal is várják a látogatókat - mondta a Független Hírügynökségnek Váczi Viktor sajtófelelõs.</p>

A Gyermekvasút napja hagyományosan a Kárpát-medencei Kisvasutak Napjai címû rendezvénysorozat évadnyitó eseménye. A Gyermekvasút ez alkalommal is különvonatozásra hívja az érdeklõdõket. Egy gõzvontatású nosztalgia szerelvénnyel lehet majd utazni, amely várhatóan 10 óra 50 perckor indul majd a Széchenyi-hegyrõl, és Hûvösvölgy lesz a cél.

Útközben megállnak a János-hegy állomáson, és elsétálnak az Erzsébet-kilátóhoz, amely Budapest legmagasabb pontja. Közben az idén negyvenéves Libegõ végállomását is megnézik. Lesz egy alagúttúra is. Hûvösvölgyben az ebéd után meg lehet nézni a Gyermekvasút Múzeumot és a Modellezõ Szakkör kiállítását, továbbá a jármûparkot és a mûszaki bázist.

A Gyermekvasutat 1948. április 11-én kezdték el építeni. Idén ünneplik a teljes vonal átadásának 60. születésnapját. Jelenleg 500 gyermekvasutas dolgozik itt, 350 fiú és 150 lány.

További részletek a www.gyermekvasut.hu internetes oldalon olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!