Friss hírek

2010.04.16. 05:21

Ma startol az Oldtimer Expo

<p>Több mint 230 jármûvet mutatnak be április 16-a és 18-a között az Oldtimer Expo-n, a budapesti Vasúttörténeti Parkban- mondta a Független Hírügynökségnek Majosházi Péter, a rendezvény egyik szervezõje. Hozzátette: a résztvevõk több mint 5 ezer négyzetmétert járhatnak be, ahol az autók mellett motorokat, teherautókat és kerékpárokat is kiállítanak. Most is vannak ünnepelt jármûvek: a 75 éves Jaguár, a 40 éves Opel Manta és a 30 éves Audi Quattro.</p>

Számtalan érdekesség várja az érdeklõdõket. A IV. Oldtimer Expo-n kiállítanak egyebek mellett egy Wanderer W25K típusú autót. Ebbõl annak idején mindössze kettõ került Magyarországra. Az egyik Horthy Istváné volt, és ifjabb Horthy Miklós is gyakran vezette, errõl egy fényképet is bemutatnak majd a rendezvényen. A másik pedig Kohner Auguszta bárónõjé volt. Azt, hogy a kiállított autóval ki járt, nem tudni biztosan, mert errõl nem maradt semmiféle papír.

Az érdekességekrõl szólva Majosházi Péter elmodta, hogy a világon mindössze kettõ létezik az Opel Kapitan Hebmüller Cabriolet-bõl, ebbõl egy az Oldtimer Expo-n mutatkozik be. Évfordulós autók is lesznek a bemutatón: a 30 éves Audi Quattro, a 40 éves Opel Manta és a 75 éves Jaguár.

A százéves magyar repülésnek emléket állítva több repülõgépet is kiállítanak az expo-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!