Friss hírek

2010.04.09. 08:46

Ma nyílik a Boszorkánymúzeum

<p>A boszorkányság kialakulásával, a magyar népi mágiával és a boszorkányok életével, kellékeivel is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak a péntek este nyíló Boszorkánymúzeumba Budapesten, a Hegedû utcában- mondta a Független Hírügynökségnek Iván Anita tárlatvezetõ. A kiállítás interaktív, és tárlatvezetõ kíséri végig az érdeklõdõket.</p>

Ez a tárlat szeretné eloszlatni azokat a tévhiteket, sztereotípiákat, amelyek a boszorkányokról élnek az emberekben. Tárlatvezetõk segítségével ismerhetik meg az emberek hogyan alakult ki a boszorkányság, hogyan épült be a magyar népi mágiába, és milyen egy mai boszorkány élettere, milyen kellékei vannak. Egyebek mellett kártyákat, jóstükröt, gömböt állítanak ki. Van egy oltár is, amelyet mindig az adott évszaknak megfelelõen díszítenek fel: mivel tavasz van, most virágok borítják. A helyiségben sötét van, a látogatók egy viharlámpa segítségével nézelõdhetnek a múzeumban.

További információk a www.boszorkanymuzeum.hu internetes oldalon olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!