Friss hírek

2010.04.17. 11:16

Ma indul a 9. Drogmentes Magyarországért Maraton

<p>Több neves közéleti személyiség és sportoló húz sportcipõt, hogy csatlakozzon a 9. Drogmentes Magyarországért Maratonhoz. A rendezvény szombaton délelõtt kezdõdött Budapesten. Az indulók az Erzsébet térrõl startoltak, hogy nekivágjanak a 2100 kilométeres távnak. A 19 fõs csapat 42 nap alatt futja le a távot, körülbelül 300 hazai települést érintve, ahol több ezren csatlakoznak majd hozzájuk egy-egy rövidebb szakaszon.</p>

A szervezõk célja az, hogy alternatívát nyújtsanak a kábítószerrel szemben, és megmutassák, mennyi elõnye van a mozgásnak az önpusztító életmód helyett. Tavaly több mint 50 ezer diák csatlakozott a kezdeményezéshez, akik letették a Drogmentes Kapitányok esküjét.

A Szombati induló rendezvényen rajthoz állt többek között Foltán László és Kozmann György kenusok, Nick Árpád erõemelõ, Katus Attila aerobic edzõ és Sipos Péter zenész. Az akció keretében iskolai drogfelvilágosító elõadásokat, és a témával kapcsolatos füzeteket is szétosztanak majd a szervezõk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!