Friss hírek

2010.04.12. 12:56

Lövöldözés Kandaharban, a buszos támadás közelében

<p>Lövöldözéseket és robbanásokat lehetett hallani hétfõn az afganisztáni Kandaharban, közel ahhoz a helyhez, ahol néhány órával korábban civilek estek áldozatul egy NATO-csapat támadásának - jelentette a helyszínrõl az AFP. A hírügynökség afgán biztonsági forrásai szerint "terroristák" lövöldöztek egy iskolánál, ami a tartományi biztonsági szolgálat irodájának közelében fekszik. Azt egyelõre nem tudni, hogy az iskolában tartózkodtak-e diákok, illetve, hogy mi okozta a robbanást. Arról sincsenek közelebbi információk, hogy pontosan kik voltak a lövöldözõk, és van-e összefüggés a reggeli NATO-támadással.</p>

A kandahari kormány hétfõ reggel jelentette be, hogy a Nemzetközi Biztonsági és Támogató Erõk (ISAF) tüzet nyitottak egy autóbuszra, és megöltek négy civil állampolgárt, köztük nõket és egy gyereket. A kormányzat közleménye szerint az incidens akkor történt, amikor a jármû egy, az ellenkezõ irányba közlekedõ katonai konvoj közelébe ért a déli tartomány egyik országútján.. Az egyelõre nem derült ki, hogy mi volt az oka a támadásnak. Bár az ISAF parancsnoksága egyelõre nem kommentálta a történteket, Hamid Karzai afgán elnök is a NATO-csapatokat tette felelõssé a négy ember haláláért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!