Friss hírek

2010.04.21. 13:46

LMP: Virágokat a kátyúkba

<p>Virágokat ültetett a fõvárosi Bosnyák téren egy már nem használt villamossín kátyúiba az LMP - ezzel akarták szimbolizálni, hogy mennyire rossz állapotban vannak az utak Zuglóban. A párt képviselõjelöltjei szerint rendezni kell az utak helyzetét, hogy élhetõbb legyen a fõváros.</p>

Várnai László, a párt képviselõjelöltje szerint a Thököly és Nagy Lajos király útjának keresztezõdése jól szimbolizálja a fõvárosi káoszt: akkora kátyúk vannak az úttesten, hogy naponta "kocsik tucatjainak törik ki a kereke", az úthibákba pedig nemcsak virágokat, de akár fákat is lehetne ültetni. Elmondta, hogy a kerületben a fõutak a fõváros, a mellékutak pedig a kerület kezelésében állnak. A politikus szerint az útfenntartásban rendet kell tenni.

Csiba Kata képviselõjelölt pedig arról beszélt, hogy az LMP azért dolgozik, hogy Budapest élhetõ legyen. Most Európa egyik legszennyezettebb városa, és a fõvárosiak két évvel kevesebb ideig élnek, mint a vidékiek - tette hozzá.

A tájékoztatón Schiffer András, az LMP vezetõje a Zalaegerszegen zajló nyomozást felháborítónak nevezte. A zalai megyeszékhelyen március 19-én indult nyomozás a helyi jegyzõ feljelentése után választás rendje elleni bûncselekmény miatt. A leadott kopogtatócédulák között kettõn azonos név szerepelt ugyanis. Schiffer András szerint nem követtek el semmilyen törvénysértést sem az aktivistáik, sem a jelöltjeik. Nem gondolja, hogy a nyomozás végül bármilyen jogsértést fel fog tárni. A politikus úgy látja: politikai motiváció áll az ügy mögött. Megfogalmazása szerint "lehet látni, hogy mind a szélsõjobboldalról, mind a szocialisták részérõl van egy elég kemény nyomás régóta, hogy az LMP-t megpróbálják hitelteleníteni".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!