Friss hírek

2010.04.08. 22:41

LMP KAMPÁNYZÁRÓ - Az LMP nem iszik elõre a medve bõrére

<p>Akadálymentesített belvárosi szórakozóhelyen, jeltolmács segítségét is igénybe véve, több száz szimpatizáns és aktivista elõtt mondták el kampányzáró beszédeiket a Lehet Más a Politika képviselõjelöltjei csütörtökön késõ este. Schiffer András, a párt listavezetõje köszönetet mondott az aktivistáknak, akik - mint mondta - olyan településekre vitték el a párt nevét, ahol februárig nem is hallottak az LMP-rõl.</p>

Schiffer András azt mondta: köszöni mindenkinek az elmúlt két hónapot és az elmúlt másfél-két évet. Szerinte amit elértek, különleges eredmény, mert bebizonyították, hogy "lehet Magyarországon úgy alakítani a környezetet, beleszólni a közügyekbe, hogy azt pusztán hazafiságból teszik". Megköszönte a kampányban résztvevõ aktivisták munkáját, akik olyan településekre vitték el február óta a pártot, ahol addig nem is hallottak róluk. Sokan közülük szerinte az egzisztenciájukat tették ezzel a munkával kockára, de bebizonyították, hogy "lehet Magyarországon tisztességgel politizálni, lehet kihívást intézni a bebetonozódott politikai elitnek."

Itt lesz vasárnap, április 11-e, de "ne igyunk elõre a medve bõrére" - tette hozzá. A következõ idõszak próbatétele, hogy bemutassák, "hogyan tudnak egyszerre mozogni", alternatívát mutatni a kormányra kerülõ pártnak.

A párt vezetõ tagjai között felszólalt Szabó Tímea is, aki azt mondta: két évet töltött Afganisztánban, és mikor hazajött, ha más körülmények között is, de ugyanazt a kiábrándultságot találta itthon. Nem látta viszont az elszántságot, mint azoknál az embereknél, akik segítõ szándékkal dolgoztak Afganisztánban. Az LMP-ben találta meg azt a közösséget, ami erõt adott, hogy ne adja fel a küzdelmet.

Az LMP budapesti kampányzárója a párt több vezetõ személyiségének beszédével, majd hajnalig tartó bulival folytatódott a belvárosi szórakozóhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!