Friss hírek

2010.04.14. 09:56

Lezárult a MÁV Biztosító elleni nyomozás - milliárdos sikkasztással és pénzmosással gyanúsítják a volt elnököt

<p>Lezárta a nyomozást a vám- és pénzügyõrség a MÁV Biztosító egymilliárd forintos sikkasztási ügyében. A MÁV ÁBE intézõ bizottságának elnökét sikkasztással, pénzmosással, csalással és hûtlen kezeléssel gyanúsítják. Az ügynek rajta kívül még öt gyanúsítottja van. A pontosan két évig tartó nyomozás iratai már az ügyészségen vannak.</p>

A MÁV ÁBE Intézõ Bizottságának elnökét 666 millió forintos sikkasztással, illetve pénzmosással, 24 millió forintos csalással, valamint 481 millió forint hûtlen kezelésével gyanúsítja a vám- és pénzügyõrség, hasonlóan az ügy másik öt gyanúsítottjához.

A Vám- és Pénzügyõrség Központi Bûnüldözési Parancsnoksága 2008. április 10-én indított nyomozást a MÁV ÁBE intézõ bizottságának elnöke, korábbi elnök-vezérigazgatója és rokonai, ismerõsei ellen, miután a biztosítótársaság bankszámlájáról néhány utalással és színlelt szerzõdéssel 1 milliárd forintot utaltak át egy budapesti betéti társaság számlájára. Az utolsó, 666 milliós utalást még aznap tovább küldték az egyesület vezetõje és ismerõse számlájára.

Jelenleg már csak az egykori elnök áll kényszerintézkedés hatálya alatt, de tavaly márciusában õt is kiengedték, az elõzetes letartóztatásból, miután befizette az óvadékot. A bíróság egy 6 millió forintos ingatlant valamint 371 millió forintot zárolt az eljárás elején. A VPOP biztosítási intézkedésként lefoglalt 666 millió forintját már visszautalták az egyesület részére, hogy a biztosítóval szemben fennálló követeléseket kifizethessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!