Friss hírek

2010.04.10. 16:51

LENGYEL ELNÖK - Megtalálták a lengyel államfõ holttestét, és a gép mindkét fekete dobozát

<p>Az orosz hatóságok szerint megtalálták a lengyel államfõ, Lech Kaczynski holttestét a szmolenszki repülõtérnél lezuhant lengyel elnöki repülõgép roncsai közt. A tragédia helyszínén egyúttal megtalálták a gép mindkét fekete doboznak nevezett adatrögzítõjét, amelyek segíthetnek a szombati tragédia okainak tisztázásában.</p>

A szmolenszki repülõtéri hatóságok bejelentették, hogy a lengyel államfõt és kíséretét szállító Tu-154-es a rossz idõjárási körülmények miatt a végzetes leszállást megelõzõen hosszan körözött a reptér felett. Az orosz hatóságok szerint a gép pilótái nem követték a légiirányítók utasításait, így vélhetõen a pilóták hibája vezethetett a Tupoljev lezuhanásához. A repülõ szombaton reggel az oroszországi Szmolenszkbe tartva, leszállás közben a városi reptér melletti erdõben zuhant le.

Az orosz híradások szerint a szemtanúk azt állítják: a lengyel elnöki gép pilótái háromszor is megpróbálkoztak a landolással, mielõtt a ködös idõben a repülõ lezuhant egy erdõben, néhány száz méterre a szmolenszki reptér leszállópályájától. A gép feltehetõen fáknak ütközött. A tragédia rossz látási viszonyok, ködös idõjárás közepette történt. Az orosz légügyi hatóságok szerint a Tu-154-es pilótái többször is elmulasztották, hogy a szabályok szerint kövessék az orosz légiirányítók utasításait. Az orosz hatóságok szerint a lengyel elnöki repülõgép fedélzetén 96-an voltak, és a szerencsétlenséget senki nem élte túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!