Friss hírek

2010.04.09. 13:46

Látványos demonstrációra készülnek a húsipari dolgozók Szolnokon

<p>Demonstrációra készülnek a húsipari dolgozók Szolnokon. Hétfõn zászlókkal, transzparensekkel vonulnak majd a Debreceni Csoport Húsipari Kft. szolnoki központja elé, hogy petícióban követeljék a dolgozók bérének emelését - közölte pénteken Kapuvári József szakszervezeti elnök a Független Hírügynökséggel</p>

Zászlókkal, transzparensekkel,szakszervezeti emblémákkal ellátott színes mellényekben vonulnak fel hétfõn délután 2 órakor a húsipari dolgozók a debreceni cég szolnoki telephelye elé. Azért szervezi a demonstrációt a Húsipari Dolgozók Szakszervezete, mert bérköveteléseik nem jártak eredménnyel - közölte pénteken Kapuvári József a Független Hírügynökséggel.

Az elnök tájékoztatása szerint a vizes, 10 fok alá hûtött helyiségekben dolgozó fizikai munkások bére Szolnokon és Békéscsabán a legkisebb, átlagosan bruttó 100 ezer forint.
A cég vezetõsége idén azt közölte a szakszervezettel, hogy nem emeli a béreket - mondta az elnök-ezért döntöttek a demonstráció mellett.

Terveik szerint délután 2-kor vonulnak a szolnoki Vágóhíd utcába, ott rövid beszédek után átadják petíciójukat a cégcsoport vezetõinek. Az elnök azt mondta, várhatóan nem lesznek sokan, de az ország több pontjáról érkeznek majd demonstrálók Szolnokra..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!