Friss hírek

2010.04.13. 13:16

Különleges mûtéti eljárást tanulmányoznak külföldi orvosok Debrecenben

<p>Tizenkét országból érkeztek orvosok Debrecenbe, hogy egy különleges, endoszkóppal végzett mûtéti eljárást kövessenek végig egy képernyõn kedden, miközben az orvosok a mûtõben az operációt végzik. Az eljárás lényege, hogy nem kell feltárni a koponyát, a beteg agyát akár az orrán keresztül vagy egy apró, fúrt nyíláson keresztül is megmûthetik.</p>

Így rövidül a lábadozási idõ, kevesebb a szövõdmény és gyorsabb a gyógyulás. A "kulcslyuk" sebészet fogásait a nemzetközi kurzuson résztvevõ, a világ számos pontjáról, többek között Dél-Amerikából, Ázsiából és Nyugat-Európából érkezett harminc idegsebész követte figyelemmel - mondta el Prof.. Bognár László, a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Idegsebészeti Klinikájának igazgatója a Független Hírügynökségnek kedden.

Endoszkópos agymûtéteket már öt éve végeznek Debrecenben. Évente általában száznál is több beteget mûtenek meg ezen a módon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!