Friss hírek

2010.04.19. 21:16

Kopt keresztények támadtak egy rendõrösre Egyiptomban

<p>Több száz feldühödött kopt keresztény hívõ támadt hétfõn Egyiptom Bani Suef nevû tartományában egy falu rendõrõrsére, miután elterjedt a hír, hogy egy muzulmán férfi át akart téríteni egy keresztényt. A mintegy 400 felbõszült kopt keresztény azt hitte, hogy a muzulmán férfi az épületben van, azért kövekkel dobálták meg a rendõrségi állomást. Az incidensben négy rendõr sérült meg.</p>

Miután meggyõzték a keresztényeket, hogy nem rejtegetik a muzulmán férfit, a rendõrök szétoszlatták a tömeget. A többségében muszlim vallású Egyiptomban a 80 milliós lakosságnak mintegy 10 százaléka vallja magát kopt keresztény hívõnek.

Az afrikai ország egy másik déli tartományában egyébként három muzulmán ellen indítottak bírósági eljárást, miután állítólag egy támadásban hat kopt keresztényt, és egy rendõrt öltek meg. Az eset január 6-án történt, a kopt keresztények karácsonyi ceremóniájának idején, amikor az ünnepség után fegyveresek támadtak a felekezet tagjaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!