Friss hírek

2010.04.30. 14:11

Kisebb ajándékokat fogadtak el a veszprémi okmányiroda dolgozói

<p>Mûszaki cikkeket, élelmiszereket és különbözõ ajándékokat fogadtak el a vesztegetéssel gyanúsított veszprémi okmányirodai dolgozók. Az ügyben a továbbiakban a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság folytatja a nyomozást.</p>

Élelmiszert, mûszaki cikkeket, kisebb ajándékokat és egyes esetben készpénzt is elfogadtak a veszprémi okmányiroda dolgozói a gépjármû-ügyintézéssel foglalkozó vállalkozótól. Volt, aki elfogadta, hogy õt munkába, gyermekeit iskolába fuvarozzák.

Az okmányirodában dolgozó gyanúsítottak többsége az ügyben feltáró jellegû vallomást tett, amelyekbõl úgy tûnik, mintha nem is lettek volna tisztában az elkövetett szabálytalanságok súlyával - tájékoztatott pénteken Derzsy Péter, a Veszprém Megyei Rendõr- fõkapitányság bûnügyi igazgatója.

Öt gyanúsított ügyvédje a Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitánysággal szemben kizárási indítványt nyújtott be elfogultság miatt, ezért a továbbiakban a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság folytatja a nyomozást.

A rendõrök március végén állították elõ a veszprémi okmányiroda vezetõjét, nyolc gépjármû-ügyintézõjét, illetve egy gépjármû-ügyintézéssel, átíratással foglalkozó vállalkozót és két alkalmazottját. A gyanú szerint a vállalkozónak üzleti érdeke lehetett, hogy az okmányirodai dolgozók minél gyorsabban intézzék az ügyeket. Az ügyintézõket azzal gyanúsítják, hogy jogosulatlanul szolgáltattak ki adatokat kocsikról, szabálytalanul helyeztek forgalomba jármûveket, illetve írtak át ezzel kapcsolatos iratokat.

A 12 gyanúsított közül 9 esetében hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bûntette miatt indítottak eljárást, míg három embert hivatalos személy megvesztegetésének bûntettével gyanúsítanak. A gépjármû-ügyintézéssel, átírással foglalkozó vállalkozó még most is elõzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!