Friss hírek

2010.04.15. 17:06

Kihirdették a Kreatív Kirakatverseny gyõzteseit

<p>Csütörtökön délután adták át a 30. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) és a rendezvény fõtámogatójával közösen meghirdetett Kreatív Kirakatverseny díjait. A szakmai zsûri elismerését és az azzal járó 200 ezer forintot Szabó Andrea és Petrovits Gabriella, a szintén 200 ezer forinttal járó közönségdíjat Nikoletti Petra és Bertóty Eszter vehette át a Szépmûvészeti Múzeumban.</p>

A Budapesti Tavaszi Fesztivál a kerek - 30 éves - évforduló kapcsán a rendezvény fõtámogatójával közösen hirdetett pályázatot a pénzintézet budapesti kirakatainak kreatív berendezésére. A versenyre több mint 40 pályázat érkezett, nem csak a fõvárosból, hanem határon túli magyaroktól, és számos vidéki városból is. A pályázók között voltak egyetemisták, építészcsoportok, lakberendezõk, divattervezõk és iparmûvészek egyaránt.. A versenyben lévõ 26 pályamunkát szakmai zsûri válogatta ki.

A Tavaszi Portálokra a járókelõk sms-ben szavazhattak. A közönség nagy érdeklõdéssel fogadta a kirakatokat, március 1-je és április 5-e között ugyanis csaknem 20 ezer szavazat érkezett. A pályázatokat a közönség mellett egy szakmai zsûri is értékelte.

A közönségszavazatok alapján a 200 ezer forintos különdíjat a 21-es kirakat, Nikoletti Petra és Bertóty Eszter "TÉRKULTÚRA" címû munkája nyerte el. A szakmai zsûri szavazatai alapján a 17. kirakat kapta a 200 ezer forinttal járó elismerést. A "gandi project" címû kirakat tervezõ-kivitelezõi Szabó Andrea és Petrovits Gabriella.

A BTF és fesztivál fõtámogatójával idén elsõ alkalommal meghirdetett kreatív kirakatversenye jövõre is folytatódik.

További információ a kirakatversenyrõl a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján (www.btf.hu) olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!