Friss hírek

2010.04.10. 21:01

Kígyózó sorok egy varsói zászlóbolt elõtt

<p>Lengyelország fõvárosában szombaton hosszú sorban várakoztak az emberek egy zászlókat árusító bolt elõtt, miután a hatóságok egyhetes nemzeti gyászt rendeltek el az államfõ, Lech Kaczynski és kíséretének repülõszerencsétlensége miatt. A bolt munkatársai szerint a tragédia miatt addig tartanak nyitva, ameddig az összes nemzeti zászlójuk el nem fogy. Lengyelországban a szerencsétlenség miatt félárbócra engedték a nemzeti lobogókat a középületeken, és országszerte gyászszertartásokat tartanak a templomokban a repülõszerencsétlenség áldozatainak emlékére.</p>

"Szörnyûséges tragédia! Soha nem raktam ki a házamra országunk zászlaját, még a nemzeti ünnepeink alkalmával sem. De most megteszem, mert mást nem tehetek" -mondta Varsóban Malgorzata Duchinska az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A lengyel nõ több tucatnyi emberrel együtt hosszú sorban állva várakozott, hogy bejuthasson a zászlókat árusító boltba, és vegyen egy nemzeti színû, piros-fehér lengyel lobogót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!