Friss hírek

2010.04.19. 11:21

Kávékülönlegességek a Vendéglátóipari Múzeumban

<p>A kávéfõzés történetével, különbözõ eszközeivel és a fekete elkészítési módjaival ismerkedhetnek az érdeklõdõk április 23-tól a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban- mondta a Független Hírügynökségnek Saly Noémi múzeológus. A tárlathoz különbözõ kísérõ programok is kapcsolódnak, egyebek mellett barista-bemutatókat szerveznek. További részletek a www.mkvm.hu internetes oldalon olvashatóak.</p>

A fekete leves - a kávéfõzés története címû kiállítás április 23-tól október 24-ig látogatható a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Az érdeklõdõk megismerkedhetnek a kávécserjével, a pörkölés és az õrlés mûhelytitkaival. A tárlat legnagyobb része azonban a kávéfõzés eszközeit vonultatja fel, a különbözõ korokon és kultúrákon át.

Kiállítják a keleti népek kávésedényeit, Nyugat-Európa elegáns kávéskannáit, különféle csészéket, kávéfõzõeszközöket az egészen apró daraboktól a méretesebbekig. A kiállításhoz kapcsolódva barista-bemutatókat is szerveznek, és tárlatvezetéseket is tartanak.

A kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Mûszaki és Közlekedési Múzeum és a Fazekas&Kimmel Gyûjtemény közös tárlata. További részletek a www.mkvm.hu internetes oldalon találhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!