Friss hírek

2010.04.28. 15:26

Jól vizsgázik az új Közbiztonsági Háló program

<p>Sikeres a március 1-én ismét elindított Közbiztonsági Háló Program, hiszen 2517 bûnözõt sikerült kézre keríteni, közülük 1068-at tetten értek a rendõrök, 959 bûnözõ pedig körözés alatt állt már - mondta szerdai tájékoztatóján a kormányszóvivõ. Szollár Domokos hozzátette: eddig 1910 ittas vezetõt csíptek nyakon, 16761 esetben róttak ki helyszíni bírságot az egyenruhások, aminek együttes összege meghaladja a 155 millió forintot.</p>

A május végéig tartó programban rendõrök és polgárõrök közösen tevékenykednek országszerte. 1 milliárd forintba kerülõ programot azért indították újra idén, mert a tavalyi eredmények alapján 17 százalékkal csökkent a bûnesetek száma, ami jelentõs eredménynek nevezhetõ. Az egyenruhások a három hónap alatt összesen 300 ezer óra szolgálatot tesznek, ami azt jelenti, hogy az átlagosnál 800 rendõrrel több van ebben az idõszakban az utcákon - tette hozzá a kormányszóvivõ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!