Friss hírek

2010.04.04. 11:56

Ittzés János: Húsvét örömébõl él az egyház

<p>Nincs könnyû dolga ma az embernek, hiszen minden ellene dolgozik, például a pénz és a piac hatalma - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvét vasárnap a gyõri evangélikus Öregtemplomban. Ittzés János elmondta: a tegnap keserûségét nem kell magunkkal vinnünk, hiszen Jézus is legyõzte a múltat és a bûnt.</p>

Az embernek ki kell vetnie szívébõl a kisebbrendûség érzését, hiszen az apostoloknak sem volt könnyû, õk mégis hittek. A tegnapi nap keserûségét nem kell magunkkal vinnünk, hiszen Jézus is legyõzte a múltat és a bûnt - mondta a gyõri igehirdetése során a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke. Akik nem becsülik meg Isten igéjét és az oltár szentségét, azok ne csodálják, ha kérdõjelek erdejében botladoznak - fogalmazott Ittzés János.

Ez az úr napja, húsvét örömébõl él az egyház - tette hozzá. Nincs ma könnyû helyzetben az ember, hiszen minden ellene dolgozik, a pénz hatalma, a piac, mely magának akar megszerezni mindent, de az ember dolga nem a kifogások felsorolása. Az ember lehetõsége, hogy a tanulságtételt maghallja és általa a szívében megszülethessen a bizonyosság.

Az egyházvezetõ végül Istentõl megáldott békés, örömteli húsvétot kívánt a hívõknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!