Friss hírek

2010.04.24. 18:36

Idén is lesz Hangfoglaló Hétfõ

<p>Presser Gábor: Neked írom a dalt címû szerzeményét kell idén elõadni a Hangfoglaló Hétfõ elnevezésû versenyen. Általános és középiskolás diákok indulhatnak a megmérettetésen: egy idõben, május 10-én délelõtt 11 órakor kell elõadniuk és rögzíteniük a dalt, majd fel kell tölteni az internetre. Aki a legtöbb szavazatot kapja, egymillió forint értékû hangszerrel, hangtechnikai eszközzel gazdagodik - mondta a Független Hírügynökségnek Andrásik Remo, a szervezõ Hangszeresek Országos Szövetségének fõtitkára.</p>

A Hangfoglaló Hétfõ egy Ausztráliából indult kezdeményezés. Lényege, hogy egy idõben ugyanazt a dalt kell elõadni. 2009-ben a Zene nélkül mit érek én címû számot énekelte el 55 iskolai csoport. A gyõztes kaposváriak több mint hatszázan, fúvósok kíséretében adták elõ Máté Péter örökzöldjét. A Hangszeresek Országos Szövetségének kiírása szerint most a Neked írom a dalt kell elénekelni május 10-én 11 órakor.

A versenyen Magyarország bármely általános és középiskolája, annak énekkarai, zenekarai, osztályai vagy az iskola, iskolák osztályaiból alakított csoportok indulhatnak. A produkciókban közremûködhetnek tanárok, szülõk, az iskola egykori diákjai. Zenekarok esetében négy, énekkarok esetében tizenkettõ a minimum létszám.

Az elõadott dalt kamerával rögzíteni kell, és május 17-ig feltölteni a hangfoglalo.indavideo.hu oldalra. Június 17-ig lehet itt szavazni a videókra. Az öt legtöbb voksot begyûjtõ produkció kerül a zsûri, azaz Presser Gábor, Hajós András, Czutor Zoltán, Ásztai Katalin és Andrásik Remo elé. A nyertes 1 millió forint értékben kap hangszert vagy hangtechnikai berendezést, igénye szerint. A Hangfoglaló Hétfõre a nevezés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!