Friss hírek

2010.04.08. 14:46

Hûtlen kezeléssel gyanúsítja a Pécsi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját a rendõrség

<p>Különösen jelentõs vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezeléssel gyanúsítja a rendõrség a Pécsi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját - közölte a Független Hírügynökséggel Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.. Az ügyben a pécsi polgármester, Páva Zsolt feljelentése alapján tavaly júniusban indult nyomozás.</p>

A Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság gazdaságvédelmi osztályának nyomozói elõször gazdasági, majd könyvszakértõt rendeltek ki. A szakértõi vélemények, a beszerzett adatok, információk és a kihallgatott tanúk elmondásai alapján a nyomozóhatóság csütörtök reggelre gyanúsítottként idézte be és hallgatta ki a Pécsi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját, aki megalapozottan gyanúsítható csaknem 1,2 milliárd forint, - jogi minõsítés szerint - különösen jelentõs vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés bûntettével.

A vezérigazgató panaszt tett a gyanúsítás ellen, és megtagadta a vallomástételt. Szabadlábon védekezik, az ügyben még tart a nyomozás.

A Független Hírügynökség korábban beszámolt róla, hogy a pécsi városi vagyonkezelõ Pécs Holding Zrt. 51, illetve a Mecsekbusz Kft. 49 százalékos tulajdonában lévõ és a baranyai megyeszékhely tömegközlekedését biztosító Pécsi Közlekedési Zrt. korábban 2,2 milliárd forint plusz áfáért eladta mintegy 150 buszból álló jármûparkját, majd visszabérelte ugyanezeket a jármûveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!