Friss hírek

2010.04.02. 22:31

Hûtlen kezelés miatt feljelentették a budapesti rendõrfõkapitányt - MTV

<p>Hûtlen kezelés miatt feljelentést tettek Tóth Gábor, Budapest rendõrfõkapitánya ellen. A névtelen feljelentõ a Központi Nyomozó Fõügyészséghez juttatta el a feljelentést, ami szerint szakmailag indokolatlan volt a Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) és az egyik polgárõr szövetség között létrejött szerzõdés, illetve hogy a polgárõrök <b>a polgárõrség alapszabálya</b> szerint nem is kaphattak volna pénzt a munkájukért - adta hírül a Magyar Televízió Híradója.</p>

A Híradónak a fõkapitány azt mondta: nem történt szabálytalanság és a feljelentést az ellene indult lejárató kampány részének tekinti. Az ügyészség keddig dönt arról, hogy indít-e nyomozást az ügyben.

Közben a rendõrség internetes oldalán a BRFK közzétette jelenleg hatályos megbízási szerzõdéseit, amelyeket olyan feladatok teljesítésére kötöttek, amiket más módon nem tudnak ellátni, vagy nincs a feladatra ember, vagy így gazdaságosabb. Ennek alapján a BRFK a március utolsó napján érvényes állapot szerint 38 emberrel áll szerzõdésben.

A feljelentésben érintett szerzõdést a Budapesti és Agglomerációs Polgárõr Szervezetek Szövetsége elnökével kötötték 2008 nyarán. 2009. március közepéig õ havi nettó 38 ezer 815 forint megbízási díjat kapott havonta. 2009. március 16-a és az év vége közötti idõben ezt 83 ezer 175 forintra emelték. A szerzõdést 2010-re nem hosszabbították meg. A szövetség elnökének feladata a megbízás szerint a polgárõrség és a rendõrség közös akcióinak szervezése, lebonyolítása, a közös tevékenység értékelése, oktatás szervezése, bûnmegelõzési programok elõkészítése, szervezése, lebonyolítása volt. Ezen felül napi szinten rendelkezésre kellett állnia a közös feladatok egyeztetése céljából. A BRFK azt is közli, hogy kétszeres kifizetés ugyanazon a jogcímen nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!