Friss hírek

2010.04.04. 06:06

Húsvéti menetrend és nyitvatartás

<p>Megváltozott, ünnepi menetrend szerint járnak a távolsági buszok és a vonatok a húsvéti idõszakban. A közlekedési társaságok azt kérik az utasoktól, hogy indulás elõtt tájékozódjanak az ügyfélszolgálatokon. Az élelmiszerboltok, üzletek többsége, valamint a posták és hivatalok vasárnap és hétfõn is zárva tartanak, azonban a kisebb boltok, benzinkutak, valamint a szórakozó- és vendéglátóhelyek az ünnepnapokon is várják a vendégeket.</p>

A vonatközlekedésben vasárnap az ünnepnapi, hétfõn a vasárnapi menetrend lesz érvényben, a Gyõr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonalain vasárnap szintén ünnepnapi, hétfõn vasárnapi menetrend lesz érvényben. A Volán-járatok esetében a jövõ kedd, tanítási szünet melletti munkanapnak számít.

A GYSEV-nél a húsvéti idõszakban is folytatódnak a korszerûsítések, Sopron és Szombathely, valamint Szentgotthárd és Körmend között, ahol a vonatok helyett pótló-buszok közlekednek. A Körmend-Szombathely szakaszon viszont csak a meghatározott napokon, kizárólag kora reggel és késõ este járnak vonatpótló autóbuszok, napközben vonatok szállítják az utasokat - áll a GYSEV közleményében.

A MÁV-nál a vonatok a húsvéti idõszakban több kocsival közlekednek. Vasárnap az ünnepnapi, hétfõn a vasárnapi menetrend lesz érvényben. Jövõ keddtõl pedig már a megszokott menetrend szerint járnak a szerelvények.

A Volán-társaságok vasárnap a munkaszüneti napokra, hétfõn a hét elsõ munkanapját megelõzõ munkaszüneti napra szóló menetrendet követik. Kedden tanítási szünet melletti munkanapi, szerdától viszont ismét a megszokott menetrend szerint közlekednek a járatok. Az egyes Volán-társaságok azonban az általános közlekedési rendtõl eltérõen is indíthatnak járatokat, ezért érdemes elõre tájékozódni a területileg illetékes busztársaságnál.

Az élelmiszerboltok, üzletek többsége, a posták és hivatalok vasárnap és hétfõn is zárva tartanak, azonban a kisebb boltok, benzinkutak, valamint a szórakozó- és vendéglátóhelyek az ünnepnapokon is várják a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!