Friss hírek

2010.04.01. 17:11

Hétfõn már a pátyi önkormányzatnál volt a golfpálya-beruházás 10 millió eurós jelzálog szerzõdése

<p>Csak a hétfõi rendkívüli önkormányzati ülés elött röviddel nézhettek bele a pátyi képviselõk abba a 10 millió eurós, azaz nagyjából 2,7 milliárd forintos jelzálogszerzõdésbe, ami a golfpálya-beruházás kapcsán került a hivatalhoz - mondta el a Független Hírügynökségnek Tollner József független önkormányzati képviselõ. A dokumentum mellé csatoltak egy értékbecslést, miszerint 2,7 milliárd forintot ér a terület. A képviselõ szerint viszont egy másik, független értékbecslõ 15 millió forintra értékelte a legelõt, a rajta található szennyvízteleppel együtt. Az ülésen egyébként elfogadta a testület a projektre vonatkozó szerzõdés módosítását, amiben egy olyan pont is szerepel, ami szerint bármilyen formában változik a testület összetétele, akkor is az érintett spanyol cégcsoporttal kell szerzõdést kötniük a terület hasznosítására - tette hozzá.</p>

A civilek eközben felkértek egy független értékbecslõt, hogy állapítsa meg a terület értékét. A szakértõ megállapítása szerint a legelõként nyilvántartott terület értéke 15 millió forint, szemben a jelzálogszerzõdésben szereplõ 2,7 milliárddal.

Tollner József hozzátette: a rendkívüli ülésen érdemben nem foglalkoztak Fülöp Sándor, a jövõ nemzedékek országgyûlési biztosának állásfoglalásával sem, amely 16 ponton találta törvénysértõnek a szerzõdést. Az ombudsman az Alkotmánybírósághoz fordul, hogy semmisítsék meg az önkormányzat rendelkezéseit.

Mint ismeretes, a pátyi önkormányzat február 22-i rendkívüli ülésén módosította korábbi településszerkezeti tervet, illetve rendeletet alkotott a helyi építési szabályzat módosításáról. A döntések alapján lehetõvé válik újabb funkciók elhelyezése a száz hektárosra tervezett projekt területén és bõvülhet a terület nagysága is. A beruházás során golfpálya, kiszolgáló létesítmények, szálloda, üdülõk és 1400-1600 lakás megvalósítását tervezik. Az új szabályozás tervezetével szemben nagy lakossági tiltakozás alakult ki, a civilek szerint a hasonló beruházói kör miatt a sávolyi motorpálya beruházás visszásságai jelenhetnek meg a településükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!