Friss hírek

2010.04.22. 19:56

Hat vizsgálat Fejérben illegális hulladék miatt

<p>Hat eljárás indult elhagyott építési hulladék miatt a Közép-Dunántúlon a Zöldkommandó ellenõrzései alapján. Az akció március elején kezdõdött és a napokban zárult.</p>

A civil szervezetek bejelentése alapján választott ki a Zöldkommandó kilenc helyszínt. Balatonfüreden, Veszprémben, Káptalanfán, Bölcskén, Bátaszéken, Dombóváron, Balatonvilágoson és Soponyán voltak ellenõrzések. Három helyszínen volt a lerakáshoz engedély.

Három eljárást indított a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelõség. Dombóváron, Bölcskén és Soponyán. Volt, ahol jelentõsebb mennyiségû hulladékot találtak, de azt nem lehet tudni, pontosan mennyit, mert egy részét benõtte a fû. Most vizsgálják, honnan származnak a hulladékok, mennyirõl van szó, ki vitte oda, ki kezeli, és ki rakta le.. Eredmény két-három hónap múlva várható- tudta meg a Független Hírügynökségnek Benyovszki Judittól, a felügyelõség sajtóügyintézõjétõl.

Három út szélén nagyobb mennyiségû építési törmeléket találtak, ez azonban elhagyott hulladéknak minõsül, ezért kivizsgálása a jegyzõk feladata.

A Zöldkommandó vizsgálatának eredménye szerint a jegyzõk hatékonyabb beavatkozására lenne szükség, mert az esetek többségében a környezetszennyezést helyben orvosolni lehetett volna- mondta Benyovszki Judit.

Az építési és bontási hulladékok engedély nélküli lerakását, kezelését március elejétõl ellenõrizte a tíztagú Zöldkommandó a Közép-dunántúli felügyelõség illetékességi területén. A vizsgálat a napokban fejezõdött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!