Friss hírek

2010.04.22. 15:06

Hármasiker kisbárányok születtek Tiszadadán

<p>Hármasiker kisbárányok születtek a Szabolcs megyei Tiszadadán, Bényei János nyugdíjas állomásfõnök portáján. Birkáknál - ahogyan a kecskéknél - már az ikerszülés is ritka, a hármasiker pedig szinte szenzációnak számít.</p>

A barik szombat este születtek, mindhárman jól vannak - tudatta a Független Hírügynökséggel Bényei János, aki kedvtelésbõl, 12 éve tart birkákat. Mindegyiknek nevet adnak, a kicsik anyját például Vandának hívják. Hamarosan a hármasikreknek is lesz nevük. A nyugdíjas állomásfõk büszkén mutatja az érdeklõdõ falubelieknek a kisbárányokat, akikkel együtt most kereken tíz birka van a portán.
S hogy mit jelent kedvtelésbõl birkát tartani? Bényei János azt mondja, megszerették õket. Az elsõt épp 12 éve kapta ajándékba, mert az is harmadmagával született, s az anyja nem tudta táplálni.. János bácsiék cumiztatták, úgy nevelték fel. Aztán jöttek sorban a többiek. Három éve születtek elõször hármasikrek, most pedig ismét. A kicsik táplálásában ezúttal is segít a Bényei család, cumisüvegbõl, tehéntejjel etetik azt a bárányt, akinek éppen nem jutott elég anyja csecsébõl.
Bényei János azt is elárulta: szeretik a jószágot, de azért a birkahúst sem vetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!