Friss hírek

2010.04.29. 10:16

Hamarosan vádat emelhetnek a Hajdú-Bihar megyei gárdisták ellen

<p>Lezárult a nyomozás az Új Magyar Gárda Hajdú-Bihar megyei szervezetének vezetõi ellen. A rendõrség a szervezet tíz tagját gyanúsítja egyesülési joggal visszaéléssel, miután a Magyar Gárda jogerõs feloszlatása után, 2009 július 25-én megalakították az Új Magyar Gárda Mozgalom helyi szervezetét. A rendõrség az iratokat a Debreceni Városi Ügyészséghez továbbította vádemelési javaslattal.</p>

A nyomozó hatóság álláspontja szerint az Új Magyar Gárda Mozgalom azonosítható a bíróság által jogerõsen feloszlatott Magyar Gárda Hagyományõrzõ és Kulturális Egyesület szervezeti egységeként ugyancsak feloszlatott Magyar Gárdával, mivel külsõségeiben és eszmerendszerében is azzal megegyezõnek tekinthetõ, a szervezkedés a feloszlatott egyesület és mozgalom további mûködését szolgálja.

A nyomozóhatóság a bírósági ítéletre hivatkozva állapította meg a gyanúsítottak bûnösségét. A jogerõs ítélet szerint a Magyar Gárda Hagyományõrzõ és Kulturális Egyesület a Magyar Gárdát szervezeti egységként magában foglalja, ennél fogva a jelen jogerõs ítélet mindkettõre kiterjed: vagyis az egyesület feloszlatása kapcsán a bíróság a Magyar Gárdában tevékenykedõ természetes személyek együttmûködésének az egyesülethez kötõdõ szervezeti kereteit is megszünteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!