Friss hírek

2010.04.16. 14:26

Hamarosan meglesz a francia tárlat százezredik látogatója

<p>Napokon belül meglesz a Degas-tól Picassóig címû tárlat százezredik látogatója a Szépmûvészeti Múzeumban, várhatóan a hét végén vagy a jövõ hét elején köszöntik- mondta a Független Hírügynökségnek Lévay Zoltán, a múzeum kommunikációs osztályvezetõ-helyettese. Hozzátette: eredetileg április 25-én zárna a kiállítás, de kezdeményezték a moszkvai Puskin Múzeumnál, hogy tovább maradhassanak az alkotások. A jövõ hétre várható válasz.</p>

A Degas-tól Picassóig címû, a 19-20. század fordulójának francia mestermûveibõl rendezett kiállítás január 28-án nyílt a Szépmûvészeti Múzeumban. A moszkvai Puskin Múzeumtól kölcsönzött ötven mûvet az eredeti tervek szerint április 25-ig lehetett volna megnézni Budapesten. A nagy érdeklõdésre való tekintettel azonban a budapesti intézmény kérte, hogy néhány héttel tovább maradhassanak az alkotások. Várhatóan jövõ héten kapnak választ az orosz múzeumtól.

A tárlaton többek között Courbet, Corot, Degas, Manet, Monet, Renoir, Gauguin, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Cézanne, Matisse és Picasso remekmûveit lehet megnézni. A kiállításon az impresszionizmus, a 19. század utolsó évtizedeinek szimbolizmusa, a fauve-ok és a kubisták által fémjelzett elsõ avantgárd mozgalmak fontosabb mûveivel találkozhatnak a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!