Friss hírek

2010.04.22. 15:56

Gyõr-Moson-Sopron megyében is megtartották a Föld Napját

<p>Gyõr-Moson-Sopron megyében több mint ötezren csatlakoztak a Magyar Közút szemétszedési akciójához, csütörtökön a Föld Napján. Civil szervezetek, iskolások és intézmények gyûjtötték megyeszerte a szemetet. Gyõrságon pedig egész napos játékos vetélkedõkkel várták az iskolásokat. Volt szelektív hulladékgyûjtés idõre, kirakós játék kupakokból és szemétkatapult is.</p>

A Gyõr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás szervezésében egész napos program várta a diákokat Gyõrságon a Föld Napja alkalmából. Az Ökobuszon például azt is megtudhatták a gyerekek, hogy miért fontos a szelektív hulladékgyûjtés és a környezetvédelem. A résztvevõk egy olyan kiállítást is megnézhettek, amelyen minden tárgy szemétbõl készült. Így például volt lábtörlõ kupakból, vagy hajó majonézes flakonból.

A Föld Napja rendezvények megyeszerte a következõ napokban is folytatódnak. Gyõrben például szombaton lesz kerékpáros felvonulás, ingyenes szerviz és koncertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!