Friss hírek

2010.04.17. 15:46

Gyógyszertárba ugrott be Vlagyimir Putyin

<p>Meglepetésszerûen betért egy oroszországi gyógyszertárba szombaton Vlagyimir Putyin, hogy személyesen gyõzõdjön meg arról: nem árulják-e drágábban az elõírt árnál az alapvetõ gyógyszereket.</p>

Putyin a helyi média képviselõivel együtt ugrott be Murmanszk egyik patikájába, és azt kérdezte, mennyibe kerül az Arbidol nevû antibiotikum. Azt is megtudakolta, hogy a vevõk nem panaszkodnak-e arra: drágábbak a gyógyszerek a megszabott árnál. Az egyik patikus idegesen kereste az árlistát, majd néhány perc után kiderült, hogy a kiszabott árnál olcsóbban adják a szóban forgó gyógyszert, így az eladónak nem volt félnivalója. Késõbb a patikus elmondta: azért is volt zavarban, mert "nem minden nap van ilyen vendégük, mint az orosz miniszterelnök."

Az orosz média szerint Putyin szombati "attrakciója" azt támasztja alá, hogy az orosz kormányfõ a kisemberek körében is egyre népszerûbb akar lenni. Politikai elemzõk szerint így akarja elnyerni az orosz átlagemberek bizalmát, hogy támogassák õt 2012-ben, amikor a pletykák szerint újra indul az elnöki címért.

Putyin egyébként tavaly meglepetésszerûen betért egy moszkvai szupermarketbe is: ott akkor azt kérte a boltvezetõktõl, hogy csökkentsék az árakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!