Friss hírek

2010.04.19. 06:36

Föld Fesztivál a budapesti állatkertben

<p>A Föld és az élõvilág védelméhez kapcsolódó programokkal várják az érdeklõdõket a Föld Napja alkalmából a fõvárosi állatkertben április 19-e és 25-e között - mondta a Független Hírügynökségnek Hanga Zoltán szóvivõ. Lesz egyebek mellett japánkerti gyepszõnyegen vitaminpiknik, tartanak kézmûves foglalkozásokat, és szakemberek adnak klímatudatos, energiatakarékos tippeket.</p>

A Föld Fesztivál tulajdonképpen a Föld Napja egyhetessé bõvített változata. A Fõvárosi Állat-és Növénykertben egyebek mellett japánkerti gyepszõnyegen vitaminpiknikkel, klímatudatos, energiatakarékos tippekkel, madárvédelmi érdekességekkel, viperavédelmi programmal, Dörmögõ játszóházzal, ragadozóvédelmi kampánnyal, erdészeti standdal és ökoturisztikai bemutatóhellyel várják az érdeklõdõket.

21-én és 22-én meg lehet nézni itt a mini meteorológiai állomást is. Aki pedig tudását szeretné kipróbálni, részt vehet a "80 nap alatt a Föld körül" elnevezésû vetélkedõn. 24-én és 25-én a Magyar Természettudományi Múzeum standjainál a rovargyûjtemény tekinthetõ meg, a Csodák Palotája kihelyezett bemutatóhelyén pedig érdekes kísérleteket lehet megnézni, és "láthatatlan" kiállítást is rendeznek. 25-én zenés mesejátékokkal, óriásbábos elõadásokkal várják a gyerekeket..

A Föld Napját elõször 1970. április 22-én rendezték meg Dennis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. A diákból azóta az alternatív erõforrások világhírû szakértõje lett, a Föld Napja pedig világméretû rendezvénnyé nõtte ki magát, Magyarországon 1990 óta ünneplik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!