Friss hírek

2010.04.08. 17:51

FIDESZ KAMPÁNYZÁRÓ - Orbán: Április 11. a történelem ritka pillanata

<p>Orbán Viktor szerint a magyar történelem ritka nagy napjai közül egy lehet április 11. A Fidesz elnöke pártja csütörtöki kampányzáró rendezvényén azt mondta: az országon a sor, hogy elsöprõ hangerõvel kimondja, az elmúlt 8 évben rossz úton járt az ország. Szerinte az ítéletet olyan hangerõvel kell kimondani, hogy azt az egész világ meghallja, ahogyan meghallotta annak idején, 1848-ban, 1956-ban és 1990-ben is a világ. Mint fogalmazott, a történelem csak akkor tud segíteni, ha mindenki megteszi a maga dolgát.</p>

A Fidesz elnöke szerint most vasárnap minden eldõl. Eldõl, hogy továbbra is egy következmények nélküli ország lesz-e Magyarország, hogy lesznek-e közös nemzeti ügyek, hogy továbbra is szégyenteljes lesz-e magyarnak lenni, vagy hogy a gyerekeink büszkék lesznek-e ránk.

Orbán Viktor elmondta: elsöprõ hangerõvel kell kimondani, hogy az emberek soha többé nem akarnak ilyen rossz kormányzást, mint az elmúlt 8 évben. A fiataloknak ki kell mondaniuk, hogy nem akarnak olyan politikát, ami elüldözi õket az országból, a nyugdíjasoknak, hogy nem akarnak olyan politikát, ami tönkreteszi az idõskori biztonságot, a vállalkozóknak, hogy nem akarnak vállalkozás-ellenes intézkedéseket, a családoknak, hogy elegük van a család- és gyermekellenes politikából, a budapestieknek a botrányokból és lopásokból, a gazdáknak pedig a vidék tönkretételébõl.

A Fidesz elnöke szerint egy országot nem érhet nagyobb szégyen, mint ha alkalmat kap saját büszkeségének visszaszerzésére és a talpraállásra, akkor elszalasztja azt. Orbán Viktor hangsúlyozta: "ha nem leszünk elegen, akkor a nagy lehetõség elveszik." Az ellenzéki politikus az ítélet napjának nevezte április 11-ét és ahogy fogalmazott: "nagy dolgok vannak készülõben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!