Friss hírek

2010.04.17. 07:41

Felújítják a szolnoki Tisza-hidat a hétvégén

<p>Hétvégén megkezdik a belvárosi Tisza-híd felújítását Szolnokon. A munkálatok idejére lezárják a fél útpályát a déli lehajtónál, így szombattól vasárnapig csak egy sávon közlekedhetnek az autósok ezen a szakaszon.</p>

Több, utakkal kapcsolatos beruházás kezdõdik a következõ két hónapban Szolnokon. Felújítják a Tisza-híd déli lejáróját, két körforgalom épül, és a Jászberény felõl bevezetõ út egy részét is rekonstruálják.

Szombaton kezdik meg a Tisza-híd Tiszaliget felõli lejárójának javítását. Teljesen felmarják az aszfaltot, új rétegben fedik le a meghibásodott utat. Ez azt jelenti, hogy a szombati, legforgalmasabb idõszakban zárják le a fél útpályát, így csak váltakozó irányban lehet majd átkelni a városközpontba érkezõknek, vagy a Tiszaligetbe, illetve a bevásárló központokba indulóknak.

Szabó István alpolgármester azt mondta, az aszfalt lerakása és megszilárdulása legalább fél-fél napot vesz igénybe, ezt máskor nem lehet kivitelezni, csak hétvégén. A városba érkezõ autósoknak az elkerülõt, vagyis a Szent István hídon át vezetõ utat ajánlják.

Egy hónap múlva várhatóan elkezdik a Jászberénybõl bevezetõ út felületének rekonstrukcióját is, és július 11-re kész lesz a Széchenyi lakóteleprõl ugyanerre, vagyis a 32-es útra vezetõ körforgalom is.

Ez után kezdõdik az ország egyik legveszélyesebb keresztezõdésének körforgalommá alakítása - tájékoztatott az alpolgármester. A régi és új 4-es Szajol felé vezetõ szakaszánál, a MOL töltõállomás mellett úgynevezett turbó körforgalom épül. Ez azt jelenti, hogy a körforgalmon belül nem lehet sávot váltani - tette hozzá Szabó István.

A beruházásokat kivitelezõ cégek kiválasztása még folyamatban van, így a bekerülési költségekrõl nincs pontos információ - mondta az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!