Friss hírek

2010.04.11. 23:36

Elismerte választási vereségét az MDF

<p>Elismerte az MDF választási vereségét és lemondott pártelnöki posztjáról vasárnap este Dávid Ibolya. A politikus azt mondta: pénz és média nélkül ennyit tudott az MDF teljesíteni, valamint rengeteg támadás érte õket az elmúlt hónapokban, amelyek a kampányt is megnehezítették. Hozzátette azonban, hogy a párt vezetõi is hibáztak, köztük õ maga, ezért mond le posztjáról.</p>

Dávid Ibolya valamivel több mint négyperces sajtótájékoztatót tartott vasárnap este azután, hogy megjelentek az országgyûlési választások elsõ fordulójának eredményei. A pártelnökkel együtt kiállt az újságírók elé Bokros Lajos, Debreczeni József, Karsai Péter, Herényi Károly, Kerék-Bárczy Szabolcs és Pusztai Erzsébet is, de csak Dávid Ibolya beszélt. A rövid sajtótájékoztató végén nem válaszoltak kérdésekre.

Az MDF elnök gratulált az elsõ forduló gyõztesének, és azt mondta: az elsõ forduló eredménye a gyõztest igazolja, akkor is, ha az élet nem ezt fogja igazolni egy-két év múlva.
Dávid Ibolya szerint ilyen körülmények között az MDF ennyi eredményt tudott elérni, és ezt a pártelnök súlyos vereségnek nevezte. Azt mondta: ilyen és ehhez hasonló következményei lettek annak a támadássorozatnak, amely az MDF-et érte. "Az a hisztérikus roham, amely akár az eljárásjogban, akár az adminisztratív eljárásokban öltött testet, ilyen következményekkel járhat" - fogalmazott.

A pártelnök szerint a kampányban nem beszélhettek programjukról, nem beszélhettek a választóikkal, nem vidéki utakra jártak, hanem beadványokkal foglalkoztak. Úgy fogalmazott: pénz és média nélkül ennyit tudott az MDF teljesíteni, csalódottak mindannyian, és ezért nemcsak a körülmények okolhatóak, a párt vezetõi is hibáztak. Ezután ismerte el saját felelõsségét és jelentette be lemondását a pártelnöki posztról Dávid Ibolya.

A gyõztesektõl a pártelnök mértéktartást és visszafogottságot kért, a veszteseknek pedig azt üzente, hogy "ma sírni kell, ki kell sírni magunkból az elmúlt idõszak minden nehézségét". A holnap az elemzésé lesz, a holnaputánnak pedig az újraépítkezés és az újrakezdés idõszakának kell lennie - tette hozzá.

Dávid Ibolya megköszönte mindenki munkáját, majd befejezték a sajtótájékoztatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!