Friss hírek

2010.04.23. 10:41

Elfogták a szabolcsi csempészbanda két újabb tagját is

<p>Egy cigarettacsempészetre és értékesítésre szakosodott bûnözõi csoport tagjaira csapott le a pénzügyõrség és a rendõrség csütörtökön. Az egyik vezetõt még tavaly elfogták, most újabb kettõ került rendõrkézre.</p>

A nyomozás elrendelése után, tavaly õsszel egyszerre több helyszínen is akciót tartottak a pénzügyõr nyomozók, összesen 36 millió forint értékû adózatlan cigarettát foglaltak le. A bûnözõi csoport egyik vezetõjét szeptemberében elfogták, azóta elõzetes letartóztatásban van. A csütörtökön a bûnszervezet másik két kulcsfiguráját - egy nyírgyulaji és egy nyírderzsi férfit - is sikerült elfogni, õk a zöldhatáron csempészett cigaretta felvásárlásához és szállításához szükséges anyagi fedezetet biztosították.

A házkutatásokon több veszélyes eszköz is elõkerült: vipera, nyílpuska, sokkoló, betöréshez használható szerszámok, valamint megtévesztésre szolgáló határõrségi feliratok és matricák. A vám- és pénzügyõrség a bûnbanda két tagját õrizetbe vette és indítványozta elõzetes letartóztatásukat. A két "vezetõt" jelentõs értékû jövedéki termékre üzletszerûen, bûnszervezetben elkövetett jövedéki orgazdaság bûntettének elkövetésével gyanúsítják, melyért akár 10 év börtönt is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!