Friss hírek

2010.04.20. 08:56

Délelõtt fél 10-ig nem rendelnek el további korlátozást a légtérben

<p>Kedd délelõtt fél 10-ig biztosan marad a részleges légtérzár, ami az ország nyugati részét érinti - mondta el a Független Hírügynökségnek Fehér Imre, a HungaroControl Zrt. kommunikációs vezetõje. A továbbiakról késõbb döntenek a társaság szakemberei az idõjárás függvényében.</p>

A hétfõ légtér-nyitás után hajnalban újra részleges légtérzár lépett életbe az ország nyugati felében. A repülési korlátozás a Balassagyarmat-Szentgotthárd vonaltól nyugatra esõ, hatezer méter alatti, ellenõrzött légtérre vonatkozik. A vonaltól keletre fekvõ területeket egyelõre nem érinti a korlátozás.

Bár hétfõn a délnyugat felõl Magyarország fölé érkezõ idõjárási front kedvezõ hatásának köszönhetõen a vulkáni hamuval szennyezett felhõréteg északi irányban kiszorult a Kárpát-medencébõl, este, a nyugatról érkezõ légáramlatok újabb hamufelhõt sodortak a légtérbe.

A következõ napok várható intézkedéseirõl az Országos Meteorológiai Szolgálat és a HungaroControl kedden délelõtt 10 órától közös sajtótájékoztatót tart az OMSZ II. kerületi elõrejelzõ termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!