Friss hírek

2010.04.09. 13:46

Dávid Ibolya: Nem lesz hiteles ellenzék az MSZP

<p>Az MDF elnöke szerint nem lesz hiteles ellenzéke az MSZP a készülõ kormánytöbbségnek. Az MSZP számtalan törvénysértõ ügyben mûködött együtt ugyanis az elmúlt években a Fidesszel, valamint az elmúlt nyolc év tehetetlen kormányzása miatt Magyarország leszakadt a többi államtól - mondta pénteken újságíróknak Dávid Ibolya, aki szerint miniszterelnök-jelöltjük, Bokros Lajos egyedüliként nézett szembe az ország valós helyzetével és egyedül vállalt vitát a kampányban a többi párttal. Az MDF két napja öt kérdést tett fel az MSZP-nek több ügyben. Válaszok azonban nem érkeztek eddig a szocialistáktól, az MDF továbbra is várja azokat - mondta Dávid Ibolya.</p>

Az MDF kíváncsi, hogy a szocialista és a fideszes pártdelegált miért szavazott együtt nemrég az Országos Választási Bizottságban annak ellenére, hogy a bírósági döntések az MDF-nek adtak igazat. Arra is választ várnak, hogy az MSZP miért kötött "frekvencia-paktumot" az ORTT-ben, és miért bízták a Fideszre a testület elnöki várományosának megnevezését. Kérdezték még, hogy a szocialisták miért akadályozták a Fidesszel évekig a fõvárosi parkolási botrányt feltáró bizottság megalakulását és miért "lapítottak" együtt a Gripen-ügyben. Az ötödik kérdés az volt, hogy a szocialisták miért nem látják be azt, hogy a Fidesz várható túlhatalmának ellensúlyozására egy olyan személyiségre van szükség, aki nem tehetõ felelõssé az elmúlt idõszak botrányaiért és sikeres alternatívát tud felmutatni a Fidesszel szemben. A kérdéseket Dávid Ibolya sms-ben küldte el a szerdai tájékoztatón Lendvai Ildikónak, az MSZP elnökének.

Pénteken egy plusz kérdéssel egészítették ki az elõzõ ötöt: eszerint a Kubatov-ügy után még mindig jónak tartja-e az MSZP, hogy összeállt a Fidesszel. Dávid Ibolya ezzel kapcsolatban az Országos Választási Bizottság csütörtöki határozatára hivatkozott: a testület feljelentést tesz az egyik videomegosztóra feltett hangfelvétel miatt, amelyen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a választók pártszimpátiájáról beszél. Az MDF elnöke azt mondta: egyelõre egy ilyen hiteles hanganyagról tud. Ha egy másik ilyenrõl is tudomást szerezne, akkor ismét megszólal a nyilvánosság elõtt - válaszolta arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy egy másik internetes videó szerint állítólag a szocialistáknak is részletes adatbázisuk van a választókról.

Dávid Ibolya egy másik újságírói kérdésre azt válaszolta: az MDF soha nem gyûjtött adatokat a választókról, még a szimpatizánsairól sem. Nincsenek olyan adatai, amelyeket esetleg kopogtatócédulákról, népszavazási aláírásokból és nemzeti konzultációkon gyûjtöttek volna össze - fogalmazott.

A pártelnököt megkérdezték a kampánycsend elõtti napon is pártja támogatottságáról. Dávid Ibolya hivatkozott a múlt heti albertirsai idõközi önkormányzati választás eredményére, ahol az MDF jelöltje a szavazatok 14,7 százalékát szerezte meg. Emellett Bokros Lajos a második legmegbecsültebb a miniszterelnök-jelöltek között, egyedül az MDF programját minõsítették a szakértõk jónak, valamint az elõzõ választások elõtt sem voltak kedvezõek a közvélemény-kutatások adatai az MDF-re nézve - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!