Friss hírek

2010.04.24. 19:26

Critical Moms: Magasba emelkedtek a babakocsik is

<p>Babakocsisok, kengurusok, hordozókendõs anyukák és kisgyerekek - körülbelül 100-an csatlakoztak a Critical Mass néven ismert biciklis demonstrációhoz szombaton. Az anyukák fél 4 körül indultak el a Kodály köröndrõl, majd este 6-kor - csakúgy, mint a kerékpárosok - õk is a Városligetben fejezték be útjukat, ahol ki a babakocsiját, ki pedig a gyermekét emelte a magasba.</p>

Babakocsival demonstráltak a kismamák szombaton a fõvárosban. A menetelõk fél 4-kor indultak el a Kodály köröndrõl, majd a biciklisták mellett haladtak a lezárt Andrássy út járdáján, végül a Hõsök terén keresztül érkeztek meg a Városligeti parkba. A résztvevõk közt babakocsisok, kengurusok, hordozókendõs anyukák és kismotoron vagy biciklin kerekezõ gyerekek is voltak, körülbelül 100-an - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fleischer Judit, szervezõ.

A "Critical Moms" célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy továbbra is az anyukák a legnagyobb elszenvedõi a városi közlekedési infrastruktúra hiányosságainak. A szervezõk szerint a közterületek és a közintézmények, valamint a közösségi közlekedési eszközök akadálymentesítésének elmaradásával, akár állampolgári jogaik is csorbát szenvednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!