Friss hírek

2010.04.22. 18:26

Critical Mass Debrecenben - több százan pattantak nyeregbe

<p>Több százan pattantak nyeregbe csütörtök délután Debrecenben a "Critical Mass" biciklis felvonuláson. A bringások késõ délután a nagyerdei Békás-tónál gyülekeztek, majd körbe kerekezik a várost. A demonstráció résztvevõi akciójukkal az egészségmegõrzõ közlekedésre akarják felhívni a figyelmet, így népszerûsítve a kerékpározást.</p>

A biciklisek a Békás-tótól indulva egy 10 kilométeres távot teljesítenek. A kerékpárosok útját rendõrök biztosítják. A bringások célja, hogy felhívják az autósok figyelmét arra, hogy a bicikli egyszerre egészségmegõrzõ és környezetkímélõ közlekedési eszköz. Hevesi Edit a debreceni demonstráció fõszervezõje szerint a biciklisek ma már megkerülhetetlen részei a nagyvárosi közlekedésnek. A felvonulók másik célja, hogy minél több "elkényelmesedett autósnak" csináljanak kedvet az egészséges, környezetbarát kerékpározáshoz.

Hevesi Edit tapasztalata szerint, Debrecenben évek óta egyre többen pattannak nyeregbe. A városban - becslése szerint- naponta kb. 20 ezren használják már rendszeresen a kerékpárjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!