Friss hírek

2010.04.23. 06:01

Bombarobbanás egy északír rendõrõrsnél

<p>Hárman megsérültek, amikor autóba rejtett bomba robbant Észak-Írországban - írta pénteken a BBC. A brit közszolgálati médium tudósítása szerint a detonáció elõtt egy ismeretlen telefonáló értesítette a hatóságokat a várható robbanásról. A három sebesültet a belfasti kórházba vitték, állapotuk nem életveszélyes.</p>

Az autóbomba csütörtök éjjel, helyi idõ szerint 23 óra 25 perckor robbant fel az észak-írországi Armagh megyében található Newtownhamilton városban, a fõvárostól, Belfasttól délnyugatra. A detonáció egy rendõrõrs elõtt történt. A rendõrök szerint az incidens elõtt mintegy egy órával egy ismeretlen telefonáló értesítette az egyik belfasti kórházat, hogy robbanószerkezetet rejtettek egy elhagyott kocsiba, amelyet hamarosan a levegõbe repítenek.. A detonáció három sérültje közül egyikük sebesülése sem életveszélyes.

A detonációt követõen, 23.30-kor egy másik robbanás is történt Észak-Írországban. Tyrone megyében, Coalisland településen egy ház mögött csõbomba repült a levegõbe. A detonáció idején a házban egy nõ és egy férfi tartózkodott, akiknek a bombarobbanástól nem lett bajuk, de az épület ablakai betörtek.

A múlt héten ugyancsak Newtownhamiltonban a hadsereg hatástalanított egy másik autóba rejtett robbanószerkezetet a város rendõrkapitánysága elõtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!