Friss hírek

2010.04.02. 19:56

Bokros Lajos szerint csak az MDF gazdaságpolitikája helyes

<p>A többi között a konzervatív és liberális eszmék összeegyeztetésérõl, a szélsõségek térnyerésérõl és az államháztartás buktatóiról beszélt az MDF "Csak az ország" elnevezésû budapesti rendezvényén Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje pénteken. A politikus szerint Magyarországot a környezõ országoknál jobban megérintette a válság egy "faragatlan, korrupt politikai csoport miatt", amely legyengítette az ország szervezetét a túlköltekezéssel és a felelõtlen politikával.</p>

Bokros Lajos úgy fogalmazott: a szabadelvûség és konzervatizmus szinte hézagmentesen összeilleszthetõ, és ez a megújulási folyamat az MDF-ben és az SZDSZ-ben is folytatható és folytatandó. Hozzátette: jelenleg a szélsõjobboldali, ordas eszméknek van piaca. Ezt a miniszterelnök-jelölt erkölcsileg és politikailag elutasítja. Azt mondta: a szélsõségesek több országból is ott ülnek az Európai Parlamentben, de ott világosak a határok, itthon viszont elmosódik a határ a demokratikus jobboldal és a szélsõjobb között.

A politikus úgy látja, az MDF-en kívül minden párt azt ígéri, hogy októberre "kolbászból lesz a kerítés". Az ígéretek egy része megvalósíthatatlan, a többi pedig kifejezetten káros, államcsõd-közeli helyzetet teremtene - tette hozzá. Bokros Lajos úgy látja: az MDF programja világos, szakszerû és ésszerû dolgokat tartalmaz, amelyek 1-4 év múlva is aktuálisak lesznek.

A budapesti listavezetõ arról is beszélt: Magyarországon nagyobb volt a visszaesés a válság miatt, mert "egy faragatlan, korrupt politikai osztály szétverte a gazdaságot". Hozzátette: "legyengítették az ország szervezetét a túlköltekezõ, felelõtlen politikával". Bokros Lajos úgy látja: az MDF-nek annyi ereje mindig lesz, hogy görbe tükröt tartson a kormány elé, ha kárt okoz, de az ellenzék elé is, ha a kormányt ilyen intézkedésekbe hajszolja bele.

A rendezvényen Bokros Lajos beszélt az államadósságról, a munkahelyteremtés kérdésérõl, az önkormányzati rendszer teljes reformjáról és a külképviseletekrõl is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!