Friss hírek

2010.04.02. 19:06

Az OVB is elutasította Steiner Pál kifogását

<p>Az Országos Választási bizottság (OVB) pénteki ülésén helybenhagyta a Fõvárosi Választási Bizottság határozatát, amelyben elutasították Steiner Pál szocialista országgyûlési képviselõ-jelölt kifogását egy fideszes szórólap kapcsán. Steiner Pál azért nyújtott be kifogást, mert szerinte törvénysértõ a Fidesz-KDNP egyik szóróanyaga, amelyen az "ellopták Budapestet" felirat alatt az õ fotója látható.</p>

A politikus kifogásában úgy fogalmazott: "a szórólapban személyét olyan képzetet keltve jelenítik meg, miszerint õ lopta volna el Budapestet." Az OVB szerint sem alapos azonban a kifogás, amelyet korábban a Fõvárosi Választási bizottság is elutasított. Steiner Pál közszereplõ, így fotójának használata nem kötött az engedélyéhez, az "ellopták Budapestet" felirat pedig nem határoz meg konkrét bûncselekményt. Ez a szórólap negatív kampányfogás az OVB szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!