Friss hírek

2010.04.07. 12:01

Az MDF nemcsak szavakban lép fel Orbán Viktor várható túlhatalma ellen

<p>Az MDF egyetért az MSZP-vel abban, hogy meg kell akadályozni a Fidesz várható túlhatalmát - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az MDF elnöke Budapesten. Dávid Ibolya hozzátette: pártja nemcsak beszél errõl, hanem eszerint is cselekszik. A pártelnök az MSZP vezetõitõl vár választ arra, hogy valóban meg akarják-e akadályozni Orbán Viktor túlhatalmát.</p>

Az MDF egyetért azzal az MSZP-s nyilatkozattal, amely szerint nagy a tét, és az országot meg kell menteni a Fidesz túlhatalmától - mondta szerdán Dávid Ibolya. Az MDF elnöke öt kérdést intézett Lendvai Ildikó szocialista pártelnökhöz. Ebben a politikus arra vár választ, hogy az MSZP miért fogott össze a Fidesszel és a Jobbikkal a Fõvárosi Választási Bizottságban annak érdekében, hogy - megfogalmazása szerint - törvénytelen módon akadályozzák az MDF indulását a választásokon.

Az MDF elnöke arra is kíváncsi, hogy a szocialista és a fideszes pártdelegált miért szavazott együtt az Országos Választási Bizottságban annak ellenére, hogy a bírósági döntések az MDF-nek adtak igazat. Az ellenzéki politikus arra is választ vár, hogy az MSZP miért kötött "frekvencia-paktumot" az ORTT-ben és miért bízták a Fideszre a testület elnöki várományosának megnevezését. Dávid Ibolya következõ kérdése, amelyet a többivel együtt a sajtótájékoztató keretében sms-ben eljuttatott Lendvai Ildikóhoz az volt, hogy a szocialisták miért akadályozták a Fidesszel évekig a fõvárosi parkolási botrányt feltáró bizottság megalakulását és miért "lapítottak" együtt a Gripen-ügyben. Az ellenzéki pártvezetõ végül arra is kíváncsi volt, hogy a szocialisták miért nem látják be azt, hogy a Fidesz várható túlhatalmának ellensúlyozására szerinte egy olyan személyiségre van szükség, aki nem tehetõ felelõssé az elmúlt idõszak botrányaiért és sikeres alternatívát tud felmuta! tni a Fidesszel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!