Friss hírek

2010.04.18. 17:26

ÁRVÍZ - Szögliget ivóvíz nélkül maradt

<p>Újabb mellékutat kellett lezárni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, így már féltucatnyi olyan út van itt, amelyeken a víz miatt nem lehet közlekedni. Szendrõben egy településrész megközelíthetetlenné vált a Bódva áradása miatt. Szögligeten zacskós vizet osztanak, mert a falut ellátó karsztforrásba betört a víz, így azt fertõzésveszély miatt le kellett zárni.</p>

Délután lezárták az Edelényt Aboddal összekötõ utat. Az út melletti tanyát teljesen körbevette a víz. A városközpontban a megáradt Bódva a gát tetején van már. A töltés több helyen szivárog, ezért folyamatos figyelõszolgálatot tartanak - mondta a Független Hírügynökségnek Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetõje.

Elzárta a víz a Szendrõhöz tartozó Büdöskútpusztát, ahol negyvenen laknak. Szögliget fõutcáján napok óta hömpölyög a víz. A falut váratlanul érte az áradat, ekkora víz még nem volt korábban. A házakat homokzsákokkal meg tudták védeni, az ivóvizüket azonban nem. A falut ivóvízzel ellátó barlangba is betört a víz, a kutat a tisztiorvosi szolgálat lezáratta - mondta a Független Hírügynökségnek Tóthné Mihalik Katalin polgármester. Lajtoskocsival látják el az embereket ivóvízzel. A falu több utcájában zacskós vizet is leraktak. A fertõzésveszély miatt a karsztvíz lehet, hogy még napokig nem iható Szögligeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!