Friss hírek

2010.04.21. 16:56

A XVIII. kerületi önkormányzat válasza: kötelességük tájékoztatni a lakosságot

<p>Cáfolja a XVIII. kerületi alpolgármester, hogy közpénzbõl finanszírozzák a fideszes jelöltek ellen kampányoló szórólapokat. Szaniszló Sándor szerdai közleményében azt írja: a levél minden törvényi követelménynek megfelel, az önkormányzatnak pedig kötelessége minden folyamatban lévõ eseményrõl tájékoztatni a lakosságot.</p>

Szaniszló Sándor azt írja: az önkormányzat nevében egy tájékoztató szórólap készült, mert kötelességük tájékoztatni a kerületben élõket a folyamatban lévõ ügyekrõl. Így arról, hogy veszélybe kerülhet a városrész önállósága, mert a Fidesz programja alapján azt feltételezik, hogy csorbulna az ellátás - szolgáltatás minõsége - fogalmaz a szocialista politikus. Hozzáteszi: veszélybe kerülhet Pestszentimre szakorvosi rendelõje, és a kihelyezett okmányiroda.

Az MSZP-s alpolgármester csütörtökön délután nagygyûlést tart a kerületben, ahol a Fidesz országgyûlési képviselõjelöltjétõl azt várja, hogy mondja el, mit kíván tenni a városrész érdekében.

Mint arról a Független Hírügynökség beszámolt: kifogással él a helyi választási bizottságnál és feljelentést tesz a XVIII. kerületi Fidesz, mert a helyi önkormányzat közpénzbõl, valótlanságokon alapuló lejárató kampányt folytat az ellenzéki képviselõjelöltek ellen. A párt közleménye szerint a kerület címerével és fejlécével ellátott szórólapokon azzal riogatnak, hogy a Fidesz összevonja és megszünteti a kerületeket, eltörli a szociális segélyeket és bezárja az oktatási és egészségügyi intézményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!