Friss hírek

2010.04.09. 13:46

A rendõrség szerint csúzlival lõttek be a pécsi MSZP-irodába - két napja is volt már támadás

<p>Belõttek az MSZP pécs-kertvárosi irodájának ablakán csütörtökön éjjel - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szili Katalin országgyûlési képviselõjelölt pénteken reggel. A rendõrség szerint csúzlival, a párt irodavezetõje szerint lehet, hogy légpuskával lõtték be az ablakot.</p>

Az esetet pénteken reggel, az irodát kinyitó munkatárs vette észre, aki értesítette a rendõrséget. Fuchs Gábor, az MSZP pécsi irodavezetõje elmondta, még nem tudják, hogy milyen eszközzel támadták meg az irodát, annyi azonban biztos, hogy lövésbõl ered a sérülés. Az irodavezetõ szerint csúzliból, vagy légpuskából származik a lövedék, amelyik a négyemeletes lakóház földszintjén található iroda egyik ablakát törte be.

Fuchs Gábor hozzátette, két nappal ezelõtt ismeretlenek egyszer már betörték az iroda ablakát, de akkor nem tettek bejelentést. Az irodavezetõ szerint azért, mert a politikai riválisok ezeket a támadásokat rendre önbetörésként értékelik. Ugyanakkor a csütörtök éjjel történt esetet már komolyabban kell venni, ezért hívták ki a rendõrséget - mondta el Fuchs Gábor.

A rendõrök pénteken délelõtt befejezték a helyszínelést. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje elmondta, vélhetõen csúzlival lõtték be az iroda ablakát. Az ügyben rongálás szabálysértése miatt indítottak eljárást a pécsi rendõrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!