Friss hírek

2010.04.09. 13:46

A rendészeti miniszter feljelentette Vona Gábort

<p>Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken a Legfõbb Ügyésznél feljelentette törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bûntettének gyanúja miatt Vona Gábort - derül ki a szaktárca közleményébõl.</p>

A Jobbik elnöke pártja kampányzáró rendezvényén jelentette ki, hogy a Jobbik nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és õ az újonnan alakuló parlament elsõ napján Gárda-mellényben fog megjelenni. Az IRM közleménye ugyanakkor emlékeztet rá, hogy a Magyar Gárda egyesület és mozgalom létét a Magyar Köztársaság bíróságai - ideértve a Legfelsõbb Bíróságot is - törvénysértõnek minõsítették, és a gárdát feloszlatták.

A feljelentés szerint Vona Gábor a fenti kijelentésével elkövette a Btk. 268. paragrafusába ütközõ bûncselekményt, miszerint aki nagy nyilvánosság elõtt a köznyugalom megzavarására alkalmas módon törvény vagy más jogszabály, avagy a hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszít, bûntettet követ el..

A feljelentés nyomán a Legfõbb Ügyész kezdeményezheti Vona Gábor mentelmi jogának felfüggesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!