Friss hírek

2010.04.09. 13:46

A próbavásárlások alkalmával gyakran nem kaptak nyugtát az APEH-revizorok

<p>Nem javult a helyzet az üzletek pénztárainál, derült ki az APEH tavaszi ellenõrzései során. Az idén március 16-a és április 5-e között végzett hatezer vizsgálat eredményeképpen 219 üzletet zártak be hosszabb-rövidebb idõre, és 130 millió forint bírságot szabott ki az adóhatóság a számla- és nyugtaadás elmulasztása miatt. Ez nagyjából megegyezik a tavalyi eredményekkel - derül ki az APEH pénteki közleményébõl.</p>

Az ellenõrzés a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó termékekre terjedt ki, így az édesipari árukra, süteményekre, italokra, virágokra, kölnikre, parfümökre, ünnepi üdvözlõ kártyákra, sõt, még egy "nyuszi-kölcsönzõben" is megjelentek a revizorok. Az ellenõrök késõ délután, este és hétvégeken is dolgoztak - írja a közlemény.

Az akció három hete alatt a 350 revizor több mint hatezer vizsgálatot végzett. Ellenõrizték a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartását, az alkalmazottak szabályszerû foglalkoztatását, a forgalmazott áruk eredetét, illetve a pénztárgépek adómemóriájának elõírásszerû kiíratását.

Az összes vizsgálat majdnem 15 százaléka zárult megállapítással, ezért 130 millió forint bírságot szab ki az adóhatóság. Ezen felül 219 üzlet 12 és 60 nap közötti bezárásáról döntött a hivatal, továbbá 25 vállalkozás esetében a tevékenység végzését függesztették fel 12 napra. A szabálytalanságok listáját továbbra is a számla- és nyugtaadási kötelezettség elmulasztása a listavezetõ - olvasható az APEH közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!